El Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’entitat de voluntaris APROP (Associació Pallars Rural Oberta al Poble) s’han proposat allargar la vida dels objectes que els ciutadans llancen a les deixalleries per ser reciclats, però pensant en les fa- mílies amb pocs recursos.

En aquest sentit, el pròxim mes de març posaran en marxa un projecte a través del qual recuperaran i repararan electrodomèstics, mobles i altres objectes com ara cotxets de nadons, joguets o bicicletes que es recullin als tres punts de reciclatge que el consell gestiona aTremp, la Pobla de Segur i Isona i, prèvia autorització del ciutadà que l’hi ha dipositat, reutilitzar-los i assignar-los a famílies amb pocs recursos que puguin necessitar aquests objectes. Està previst habilitar un espai cobert on es pugui portar a terme aquesta tasca i s’ampliarà la zona d’emmagatzematge per poder exposar els productes susceptibles de ser reutilitzats.

Els serveis socials seran els encarregats de derivar el nou producte als usuaris segons les seues necessitats i, fins i tot, es proposarà a futurs beneficiaris col·laborar en la reparació dels objectes. No obstant, des del consell comarcal fan una crida als ciutadans que vulguin col·laborar en la posada en marxa d’aquest projecte aportant-hi les seues habilitats. A més d’ajudar famílies amb pocs recursos, també es persegueix reduir la producció de residus. La iniciativa s’emmarca en el programa Consell Vol, que es va iniciar a finals de l’any passat coincidint amb el Gran Recapte d’Aliments, amb el qual van ajudar 70 famílies de Tremp i els voltants. De fet, el primer projecte de Consell Vol es va basar en la redistribució d’aliments, que no estava coordinada a la comarca. Ara, s’han habilitat les antigues oficines del consell comarcal per a l’entrega dels aliments i aquí els voluntaris d’APROP (que compta amb 25 membres) atenen tres dies a la setmana les persones derivades dels serveis socials del consell comarcal. Concretament, aquesta setmana han repartit part dels 2.700 quilos d’aliments donats pels veïns en el marc del Gran Recapte. CONSELL COMARCAL DEL PALLARS JUSSÀ ALIMENTS Els promotors també impulsen la redistribució d’aliments a la comarca des de l’any passat

 

DEIXALLERIES Reutilització d’objectes abans de ser reciclats  Entre els objectius de Consell Vol també hi ha organitzar un ci-cle anual de xerrades sobre economia domèstica o alimentació saludable i oferir reforç escolar, però la recuperació d’objectes dipositats a les tres deixalleries del Pallars Jussà és ara el principal projecte, que esperen poder po- sar en marxa el pròxim mes de març.

NOVA SEU Coordinació de l’entrega d’aliments La posada en marxa d’un local amb aliments de primera necessitat ha sigut la iniciativa amb què s’ha inaugurat el programa Consell Vol del Pallars Jussà. D’aquesta manera, es coordinarà l’entrega d’aliments a famílies necessitades gràcies als voluntaris d’APROP i també a la rehabilitació de les antigues oficines del consell comarcal.

Font: Segre

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *